VakantiewoningStap 1. Hoe bepaal je de interieurstijl van jouw vakantiewoning?
Kleurstalen van tegels

Stap 1. Hoe bepaal je de interieurstijl van jouw vakantiewoning?

Een vakantiewoning geeft je de luxe om er regelmatig even tussenuit te gaan. Volledig ontspannen. Ontsnappen aan het dagelijkse leven (werk, school en sport). Je gaat de natuur opzoeken. Of juist het bruisende stadsleven. Jouw vakantiehuis is een plek waar je jezelf thuis voelt. Waar je de omgeving kent en nergens over na hoeft te denken. A home away from home.

Heb je laatst een vakantiewoning gekocht? Dan heb je misschien nog niet dat thuiselijke gevoel. Het vakantiehuis is een blanco canvas dat nog ingekleurd moet worden. Een heerlijk uitgangspunt, maar door alle keuzes die je moet maken kan het je ook verlammen. Waar begin je in godsnaam?

Stel jezelf eerst de vraag: wil ik in mijn vakantiewoning dezelfde stijl als thuis of stem ik de interieurstijl af op het type woning of de omgeving?

Dezelfde interieurstijl als mijn woning

Vertaal de basis van jouw interieur naar de vakantiewoning. Je hoeft niet exact dezelfde meubels en kleuren te gebruiken, maar kunt wel in dezelfde lijn verder gaan. Ben je verliefd op een muurkleur thuis? Check ‘m altijd even met een kleurstaal in jouw vakantiewoning. Door de lichtinval en omgeving kan de kleur heel anders overkomen.

Passend bij de omgeving

Laat je inspireren door de omgeving waarin jouw vakantiewoning staat. Je bent niet voor niets gevallen voor deze omgeving. Is het het ultieme zomergevoel van het strand, de natuur in de bossen of de stadse allure? Een landelijke stijl past helemaal bij een natuurhuisje in het bos, terwijl je voor een huis aan de kust waarschijnlijk eerder kiest voor de bohemian vibe.

Het type woning als uitgangspunt

En dan kun je natuurlijk ook nog kijken naar het type vakantiehuis. Je kunt de stijl van de woning doortrekken naar het interieur of juist een contrast creëren (stijlenclash). Een landelijk boerderijtje kun je (modern) landelijk inrichten, maar je kunt ook juist kiezen voor een frisse Scandinavische look. It’s up to you!

Door het beantwoorden van deze vraag, bepaal je het startpunt voor het inrichten van jouw vakantiewoning. De eerste stap is genomen. De stijl van jouw vakantiewoning is bepaald. Ben je benieuwd naar de volgende stappen?

Natuurlijk denk ik graag mee om van jouw vakantiewoning een heerlijke plek te maken. Met een persoonlijk interieurplan brengen we al jouw woonwensen samen. Als je de woning (ook) wilt verhuren, nemen we dat uiteraard mee in het plan. Zodat jouw vakantiehuis een plaatje is wat gezien mag worden én praktisch is in gebruik; daar houd ik zelf ook van!