VakantiewoningStap 2. Wat zijn jouw woonwensen voor de vakantiewoning?

Stap 2. Wat zijn jouw woonwensen voor de vakantiewoning?

Een vakantiewoning waar je jezelf helemaal thuis voelt, omdat het interieur bij jou past. Dat is de stip op de horizon. Maar hoe kom je daar? Ik neem je in verschillende blogs stapsgewijs mee in het proces van het inrichten van een vakantiewoning.

Allereerst heb je de interieurstijl van jouw vakantiehuisje bepaald. Nu is het tijd voor de volgende stap. Breng jouw woonwensen in kaart. Schrijf alle punten op die belangrijk voor je zijn. Zie het als een soort wensenlijstje die je tijdens het inrichten kunt afvinken. Geen idee waar je moet beginnen? De volgende vragen helpen je op weg.

Ga je de vakantiewoning verhuren?

Een vakantiewoning is – zoals de naam al zegt – een woning waar je de vakanties doorbrengt. Maar tegenwoordig kopen steeds meer mensen een vakantiewoning voor de verhuur. Een combinatie is natuurlijk ook mogelijk: de vakantiewoning verhuren als je er zelf niet bent, zodat het niet leegstaat en je er inkomsten uit genereert. Het is goed om rekening te houden met de eventuele verhuur bij het inrichten van jouw vakantiewoning.

Hoe ga je de vakantiewoning gebruiken? Of hoe gaan mijn huurders het vakantiehuisje gebruiken?

Bedenk je goed hoe je de woning gaat gebruiken. Wat is belangrijk tijdens je verblijf? Waar breng je veel tijd door? Wat is het unieke aspect van de vakantiewoning (voor de verhuur)? Dat zijn de focuspunten bij het maken van het interieurplan.

Heb je al gedacht aan de praktische zaken?

Misschien minder leuk om mee bezig te zijn, maar later ga je blij zijn dat je al over deze dingen hebt nagedacht. Nu je toch een lijstje aan het maken bent, kun je dit net zo goed meteen meenemen.

Nu kun je stap 2 ook afvinken. Benieuwd naar de volgende stappen?

Heb je stap 1 gemist? In deze stap bepaal je de woonstijl van de vakantiewoning.

Loop je vast en heb je hulp nodig bij het inrichten van jouw vakantiewoning? Natuurlijk kijk ik graag met je mee. Een persoonlijke interieurplan beantwoordt al jouw woonvragen.