VakantiewoningStap 5. Woonshoppen voor jouw interieur

Stap 5. Woonshoppen voor jouw interieur

Je hebt het interieurplan voor jouw vakantiewoning samengesteld. Nu is het tijd om het plan tot leven te brengen. Tijd om te gaan woonshoppen. Met meubels en accessoires krijgt jouw vakantiehuis echt vorm.

Ik vind het heerlijk om op zoek te gaan naar de mooiste items voor mijn interieur, maar voor anderen is die zoektocht juist een kwelling. Je kunt niet vinden wat je zoekt of twijfelt of dat ene item past bij de rest. Met deze 5 tips ga jij ook met een glimlach op je gezicht interieurshoppen.

1. Houd je moodboard bij de hand

De gouden regel: past het niet bij je moodboard, dan koop je het niet. Je vindt het item mooi, maar het past niet bij de sfeer die je wilt neerzetten. Het moodboard zorgt ervoor dat je een interieur creëert wat één geheel is. Geen miskopen meer.

2. Ga op zoek naar unieke items

Alles nieuw kopen, is relatief gemakkelijk en snel. Juist unieke items maken van jouw vakantiewoning een bijzondere plek. Ga daarom eens op zoek naar tweedehands spullen. Het is een beetje als schatzoeken; je komt veel rommel tegen, maar als je een prachtig item vindt maakt je hart een sprongetje. Loop regelmatig eens een kringloopwinkel binnen, kijk eens op de zolder van je (groot)ouders of check Marktplaats of social media.

3. Geef jezelf de tijd voor het inrichten

Natuurlijk moet de basis staan, maar de aankleding van je interieur heeft gewoon wat tijd nodig. Je hoeft niet in één keer alles compleet maken. Vul je interieur steeds verder aan met accessoires en kleinere meubels. Richt je daarom in eerste instantie op de aanschaf van de ‘grote’ meubels, zoals de bank, salontafels, eettafel, eetkamerstoelen, opbergkasten en bedden. Investeer in een goede basis waar je nog jaren van gaat genieten. De rest komt later. Echt waar.

Er zijn verschillende Instagram pagina’s die de mooiste vintage parels delen en/of verkopen:

 

@studio_mariaelena
De koningin van de Marktplaats vondsten

@vintage.paradijs
Voor de leukste accessoires en kleinmeubelen

@the.collector.club
Het mooiste servies en prachtige spiegels en kandelaren

@vintagetijger
Je vindt er allerlei moois in verschillende stijlen; van eclectisch tot bohemian

@shootandshop
Lampen, kleinmeubelen en accessoires in de Mid-Century Modern stijl

4. Shop producten uit de omgeving

Een boetiek in jouw stad of dorp heeft evenveel liefde voor de omgeving als jij hebt. Het is daarom extra leuk om bij hen jouw interieuritems te shoppen. Zeker als het handgemaakte producten zijn die je alleen in de omgeving kunt vinden. Het zijn items met een mooi verhaal die jouw vakantiewoning een unieke uitstraling geven.

5. Ga voor maatwerk oplossingen

Heeft jouw vakantiewoning gekke hoekjes of wil je de ruimte optimaal benutten? Maatwerk meubels passen precies in de ruimte en (bijna) alles is mogelijk. Het is de investering meer dan waard. Sommige maatwerkoplossingen kun je prima zelf maken. Als je van klussen houdt, is het sowieso leuk om een DIY aan jouw vakantiewoning toe te voegen. Een uniek item en helemaal naar jouw wens.

Dit was de laatste stap voor een nieuw interieur voor jouw vakantiewoning. Tijd om jouw plan echt tot werkelijkheid te brengen en van de woning te gaan genieten. Heb je de eerdere stappen gemist? Lees alle stappen voor het inrichten van een vakantiehuis nog eens rustig terug.

Kom je er zelf niet uit en kun je wel wat hulp gebruiken? Ik help je graag met een interieurplan voor jouw vakantiewoning.