VakantiewoningChecklist: wat mag niet ontbreken in jouw vakantiehuisje?

Checklist: wat mag niet ontbreken in jouw vakantiehuisje?

Een zorgeloos verblijf voor jouw gasten. Daar doe je het voor. Jouw gasten hoeven nergens over na te denken en genieten van hun verblijf. Hoe jij daar een steentje aan bij kunt dragen? Door vooraf goed te bedenken wat een gast nodig heeft tijdens zijn of haar verblijf. Zorg dat je deze dingen in huis hebt.

Deze details zijn de spreekwoordelijke puntjes op de I. Ze maken jouw vakantiewoning compleet. Heb je geen idee waar je moet beginnen? Met deze checklist kun je jouw inventaris eens onder de loep nemen.

Keuken

Er zijn allerlei kleine dingen die je dagelijks gebruikt. Zeker in de keuken. Tijdens het bereiden van een maaltijd of voor een kop koffie of thee. Zorg dat je deze basisbenodigdheden in huis hebt.

Stylingtip: koop mooie potten, flessen of dispensers waar je het in kunt doen. Dat staat wel zo gezellig op het aanrecht of de wandplank. Inspiratie nodig? Check het hoogtepunt woonvragen #1 op mijn Instagram.

Woonkamer

Dé plek om lekker te relaxen in de avond. Tijdens de koude en donkere maanden wil je het extra gezellig maken in huis. Slecht weer bestaat niet, want je gaat lekker binnen cocoonen met een goed boek of een leuk spelletje.

Hoe maak je een boekje met tips en praktische informatie?

Maak het boekje persoonlijk door jouw favorieten te delen. Denk bijvoorbeeld aan jouw favoriete restaurant of het lekkerste broodje bij de lunchzaak om de hoek. Misschien kun je zelfs iets regelen met deze ondernemers in de vorm van een korting voor jouw gasten. 

 

Natuurlijk mogen de hotspots in de omgeving ook niet ontbreken. Zorg dat er voor ieder wat wils in staat. Maar kijk vooral goed naar jouw doelgroep; welke uitjes in de omgeving zijn voor hun interessant?

 

Laat ook een pagina vrij waar gasten hun persoonlijke favorieten kunnen opschrijven. Dit kunnen hele waardevolle tips zijn voor aankomende gasten. En wie weet ontdek jij ook nog iets nieuws in de buurt 😉

Slaapkamer

Zet de slaapkamer niet te vol, zodat gasten voldoende plek hebben voor hun eigen spullen. In de slaapkamer van jouw vakantiewoning staat een goed bed uiteraard op nummer 1 en verduisterende raamdecoratie op nummer 2. Verder hebben jouw gasten genoeg aan een nachtkastje en (kleine) kledingkast.

Badkamer

Tijdens een nachtje weg maak je meer tijd voor een uitgebreide badder sessie. Op je gemak douchen, met een tijdschrift in bad of gewoon even lekker rustig de dag starten. Wat zijn de badkamer essentials?

Hal

And last but not least: de hal. Je hebt maar één kans voor een eerste indruk. Vergeet de hal niet bij het inrichten van jouw vakantiehuisje. Denk aan de praktische zaken, maar zorg er ook voor dat het er leuk uitziet. Het oog wil ook wat toch? 😉

Mist er volgens jou nog iets essentieels op deze checklist? Stuur me een berichtje, dan vul ik de lijst verder aan.

Verdient het interieur van jouw (toekomstige) vakantiehuis een update? En heb je geen idee hoe je dit moet aanpakken of waar je moet beginnen? Geen stress! Ik help je graag met een interieurplan of interieur brainstorm.