WoonvragenTips voor vloerkleden in de woonkamer
Vloerkleed in de woonkamer

Tips voor vloerkleden in de woonkamer

We hebben ze allemaal: woonvragen. Hoe creëer ik een werkplek in de woonkamer? Welke sierkussens kan ik combineren op de bank? Hoe kan ik het speelgoed van mijn kinderen opbergen? Ik beantwoord regelmatig woonvragen van mijn Instagram volgers. Met concrete shoptips, zodat je de items direct in je winkelwagentje kunt leggen.

Deze keer de woonvraag: welk vloerkleed leg ik neer in de zithoek? Tegenwoordig zijn er tal van mogelijkheden. Hoogpolig, laagpolig, gemêleerd, met een print, effen, rechthoekig, rond, organisch. Maar waar begin je jouw zoektocht? Ik start eigenlijk altijd met de vorm. Hiermee kun je de losse meubels in jouw zithoek verbinden.

Rechthoekig vloerkleed

Het rechthoekige vloerkleed is al jarenlang een stabiele factor. Het kleed verbindt de (hoek)bank met de fauteuil en salontafels. Tip: kies een vloerkleed dat iets groter is dan jouw bank. Een te klein vloerkleed oogt wat tuttig.

Vloerkleden rechthoekig
Rond vloerkleed

Heb je een losse fauteuil in de ruimte staan, zoals in de serre of bij de open haard? Dan kan een rond vloerkleed een hele leuke optie zijn. De fauteuil, bijzettafel – en eventueel leeslamp – zijn zo geen losse meubels, maar worden verbonden tot één zithoek in de ruimte.

Vloerkleden rond
Organisch vloerkleed

De trend van de laatste jaren op het gebied van vloerkleden is het organisch vloerkleed. Dit vloerkleed doorbreekt de rechte lijnen in het interieur. Bovendien past het vaak beter bij een bijzondere opstelling zoals een elementenbank.

Vloerkleden organisch
Interieuradvies voor jouw interieur

Heb je na deze shoptips de smaak te pakken en wil je jouw interieur een complete make-over geven? Super leuk! Krijg jij keuzestress door de vele interieurkeuzes? Ik help je graag met een interieuradvies.

* Dit is een Affiliate link. Koop je iets via deze link, dan ontvang ik een kleine vergoeding. Jij betaalt hier niets extra’s voor.