WoonvragenShoptips voor de vensterbank
Vensterbank styling

Shoptips voor de vensterbank

We hebben ze allemaal: woonvragen. Hoe creëer je een artwall? Welke sierkussens kan ik combineren op de bank? Heb je tips voor de keukenstyling? Ik beantwoord regelmatig woonvragen van mijn Instagram volgers. Met concrete shoptips, zodat je de items direct in je winkelwagentje kunt leggen.

Deze keer de woonvraag: hoe kan ik de vensterbank stylen? Ik geef je tips voor decoratie in de vensterbank én laat je combinaties zien die je zo kunt shoppen.

Less is more

Je ziet wel eens vensterbanken die compleet gevuld zijn met planten en woondecoratie. Toch is mijn grootste tip: zet de vensterbank niet te vol. Het oogt rommelig en de decoratie komt niet mooi uit. Kies ook bewust in welke vensterbank je styling neerzet. Het is niet handig als je het raam regelmatig moet openen en er van alles staat. Voor de decoratie in de vensterbank geldt dus echt: less is more.

Vensterbank styling - hoogteverschil
Raam aan de straatzijde? Creëer privacy

Aan de straatzijde wil je privacy creëren. Je kunt hier rekening mee houden bij het selecteren van jouw woondecoratie. Een vaas met hoge takken zorgt ervoor dat je meer privacy in huis hebt. Het neemt namelijk de inkijk weg. Kies een tak of bloem die past bij het kleurenpalet van jouw interieur of wissel de (kunst)tak gedurende de seizoenen. Zoals een tak met rode besjes rond kerst en in het voorjaar Wilgenkatjes.

Vensterbank styling - vaas met takken
Werk met hoogteverschillen

Mijn all-time favorite tip voor interieurstyling: gebruik woonaccessoires in verschillende hoogtes. Dit kan met een hoge vaas, een ornament op een voet of een hogere kandelaar. Je kunt ook een stapeltje boeken gebruiken als verhoging voor jouw stylingitem. Houd er wel rekening mee dat de kaften van de boeken kunnen verkleuren door het zonlicht.

Vensterbank styling - vaas met takken en item op boeken
Wil je de hoogte of breedte benadrukken?

Bedenk vooraf of je de focus wilt leggen op de hoogte of op de breedte van het raamkozijn. Bij een brede vensterbank zijn brede stylingitems bijvoorbeeld een hele goede keuze.

Vensterbank styling - breedte benadrukken
Interieuradvies voor jouw interieur

Heb je na deze shoptips de smaak te pakken en wil je jouw interieur een complete make-over geven? Altijd een goed idee 😉 Krijg jij keuzestress door de vele interieurkeuzes? Ik help je graag met een interieuradvies.

* Dit is een Affiliate link. Koop je iets via deze link, dan ontvang ik een kleine vergoeding. Jij betaalt hier niets extra’s voor.