WoonvragenHoe creëer ik de perfecte artwall?
Artwall samenstellen

Hoe creëer ik de perfecte artwall?

We hebben ze allemaal: woonvragen. Hoe kan ik de keuken stylen? Heb je tips voor nachtlampjes? Hoe creëer ik een thuiswerkplek in de woonruimte? Ik beantwoord regelmatig woonvragen van mijn Instagram volgers. Met concrete shoptips, zodat je de items direct in je winkelwagentje kunt leggen.

Deze keer de woonvraag: heb je tips voor een gallery wall? De beste tip is om jouw gevoel te volgen. Combineer prints, foto’s en kunstwerken die jij mooi vindt. Dan ontstaat er een gallery wall die helemaal jij is. Toch heb ik wel een paar tips voor je die je helpen om een perfecte artwall te creëren.

Kies voor een kleurenpalet

Een kleurenpalet verbindt de verschillende prints. Op die manier kun je meerdere werken gemakkelijk mixen & matchen. Je ziet in deze compositie ook goed de kracht van een passe-partout. De abstracte print is het kleinst, maar door de brede passe-partout springt de print er wel echt uit.

Gebruik voor eenheid dezelfde (kleur) lijsten

Ook de lijst kan de schilderijen, prints en kunstwerken met elkaar verbinden. Met exact dezelfde lijst zit je altijd goed, maar dat kan soms ook wat saai ogen. Kies dan in ieder geval voor dezelfde kleur lijsten. Er zijn tegenwoordig zoveel opties: zwart, wit, eikenhout, walnotenhout, messing, rvs, en ga zo maar door.

Artwall - kleur lijst
Combineer persoonlijke items met prints of schilderijen

Start jouw compositie bijvoorbeeld met het Delfts blauwe wandbord van je oma. Een dierbaar item wat je prachtig kunt verwerken in jouw artwall. Neem het blauw als uitgangspunt en vul het aan met prints die juist een moderne tegenhanger zijn.

Laat de prints tot leven komen. De vogels uit de eerste print van Matisse komen terug in de houten sculpturen aan de wand. Door de verscheidenheid aan vormen oogt je gallery wall bovendien minder strak en kun je eenvoudig nieuwe items aan je compositie toevoegen zonder dat het ‘uit balans’ raakt.

Artwall - persoonlijke items
Afwisseling met de schilderijenplank

Houd je van afwisseling? Werk dan met een systeem waardoor je de prints en schilderijen gemakkelijk kunt verwisselen. De schilderijen plank is hier perfect voor. Je hoeft niet telkens nieuwe gaten in de muur te boren.

Artwall - schilderijenplank
Interieuradvies voor jouw interieur

Heb je na deze shoptips de smaak te pakken en wil je jouw interieur een complete make-over geven? Altijd een goed idee 😉 Krijg jij keuzestress door de vele interieurkeuzes? Ik help je graag met een interieuradvies.