Interieurplan
Stalen interieurplan woonkamer en keuken

Interieurplan

Het interieurplan vormt de basis van het interieur van jouw woning. Met dit plan heb je duidelijk op papier staan hoe het interieur er uit komt te zien. Ik help je bij het maken van keuzes over de kleuren, materialen, indeling, meubels en verlichting. Kortom: alles wat je wilt weten als je droomt over een nieuw interieur.

Voor wie?

Je wilt jouw interieur een make-over geven, maar hebt geen idee waar je moet beginnen. Of je weet juist heel goed wat je wilt, maar jouw partner wil precies het tegenovergestelde.

Met een persoonlijk interieuradvies kun je een plek creëren waar je jezelf elke dag thuis voelt. Omdat het precies past bij wie jíj bent en hoe jij wilt wonen. Ieder interieurplan is daarom maatwerk. Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we wat jouw vraag precies is. Op basis daarvan maak ik een offerte voor een persoonlijk interieurplan. Het interieurplan kan onder andere bestaan uit:

  • Moodboard
  • Plattegrond (2D)
  • Meubelplan
  • Verlichtingsplan
Plattegrond tekenen op de iPad

Plan een gratis kennismakingsgesprek

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw interieur? Plan een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens het gesprek bekijken we de ruimte en bespreken we jouw woonwensen. Op basis hiervan maak ik een offerte voor het interieurplan.

Onderdelen interieurplan

Onderdelen interieurplan

Moodboard +

Inspiratie halen we overal vandaan: een vakantie, de natuur of iets in je dagelijks leven. Het moodboard is een vertaling van wat jij mooi vindt en weergeeft de sfeer van jouw nieuwe interieur. Dit vormt dan ook de basis voor het interieurplan.

Plattegrond (2D) +

Een weergave van de meest ideale indeling voor de ruimte. Hierbij houd ik rekening met jullie woonwensen, maar ook met looproutes, lichtinval en comfort. De plattegrond wordt handgetekend op de iPad.

Meubelplan +

Natuurlijk wil je direct aan de slag met jouw interieur. In het meubelplan komt alles bij elkaar: meubels, kleuren en materialen. Dit samen geeft een goed beeld van de sfeer die jouw interieur uitstraalt. Met links naar websites waar je alle interieuritems kunt vinden.

Verlichtingsplan +

In het basis verlichtingsplan geef ik aan waar welke verlichting gewenst is en ik ga voor je op zoek naar passende armaturen. Het technische onderdeel van een verlichtingsplan is geen onderdeel van het interieurplan.

Werkwijze interieurplan

1
Interieurplan aanvragen

Nadat ik jouw aanvraag heb ontvangen, plannen we een afspraak voor een kennismakingsgesprek in jouw woning. Om direct goed van start te gaan, vraag ik je om voor dit gesprek de ruimte op te meten en inspiratie-beelden te verzamelen.

2
Kennismaking bij jou thuis

Ik kom bij jou thuis langs. Tijdens het gesprek bekijken we de ruimte, bespreken we jouw woonwensen en kijken we naar de inspiratiebeelden die je hebt verzameld.

3
Je ontvangt een offerte

Na het kennismakings-gesprek heb ik een goed beeld van jouw exacte woonvraag en de omvang van het project. Ik mail je een offerte op maat.

4
Voorlopig ontwerp

De eerste keuzes zijn gemaakt. Samen bekijken we of het moodboard en de plattegrond passen bij jouw woonvraag. Ik verstuur het voorlopig ontwerp per e-mail. Via een telefoon- of videogesprek lopen we er samen doorheen.

5
Definitief ontwerp

Ik presenteer het interieurplan bij jou thuis. We lopen letterlijk door de ruimte heen, waarbij ik mijn keuzes kan toelichten. Ook heb ik stalen bij me, zodat je de materialen en kleuren kunt bekijken en voelen.