DIYBudgettips voor jouw interieur
Antiekmarkt

Budgettips voor jouw interieur

Vind je het tijd voor een make-over in huis? Als je jouw handen uit de mouwen steekt, kun je zelf veel moois creëren voor jouw interieur. Alles is tegenwoordig zo ontzettend duur, maar er is ook veel zelf te maken óf je kunt het tweedehands kopen. Ik geef je graag een paar budgettips voor jouw interieur.

Schilder een muur

Het maakt voor de prijs niet uit welke kleur je kiest. Met verf heb je dan ook een goedkope én snelle make-over. Een middagje schilderen en jouw kamer ziet er totaal anders uit. Het effect van kleur is echt enorm. Verf jouw witte muren daarom in een mooie tint.

Ga aan de slag met een DIY

Het is leuk om zelf iets te maken, omdat je het dan precies kunt maken zoals jij wilt. Voor ideeën hoef je maar even op Pinterest te kijken. Gebruik de basis van een bestaand meubel (#ikeahack) of begin from scratch. Doordat je het zelf hebt gemaakt, heeft het item ook meer persoonlijke waarde dan iets wat je kant-en-klaar in de winkel koopt.

Koop tweedehands

Je shopt voor een leuk prijsje, geeft spullen een tweede kans en creëert een uniek interieur. Drie vliegen in één klap. Het kopen van tweedehands spullen is als schatzoeken. Struin een kringloopwinkel of rommelmarkt af op zoek naar prachtige interieuritems. En daarvoor moet je best goed zoeken en door wat troep heen kunnen kijken. Ik noem het niet voor niets schatzoeken 😉  Soms verdient een meubel wel een schoonmaakbeurt of een likje verf.


Dat schatzoeken kan ook online. Via Marktplaats of Facebook Marketplace worden onwijs veel meubels, lampen en accessoires aangeboden. Vijf tips die je kunnen helpen bij het zoeken van mooie, voordelige interieuritems:

  1. Zoek in je regio, zodat je niet ver hoeft te rijden om iets op te halen. Je kunt de straal bij een zoekopdracht instellen of kijk eens in de rubriek ‘in je buurt’ op Marktplaats.

  2. Gebruik verschillende zoektermen. Probeer het eens met verkleinwoorden, synoniemen of algemene termen. Een kast met een marmeren blad staat misschien op Marktplaats gewoon als ‘kastje’.

  3. Ben je niet specifiek naar iets op zoek? Scroll dan eens door de algemene rubriek in plaats van te zoeken op een zoekterm. Wie weet kom je zo nog iets onwijs leuks tegen!

  4. Kijk naar de datum waarop het artikel online is geplaatst. Grote kans dat mensen het voor een kleiner prijsje willen verkopen als het al een tijd te koop staat.

  5. Zet zoekopdrachten aan. Dan krijg je automatisch een seintje als er een nieuw item te koop wordt aangeboden. Er snel bij zijn, vergroot jouw kans!
Maak nieuwe hoekjes met jouw accessoires

Ga eens schuiven met de accessoires die je al in huis hebt. Haal alles van zijn bestaande plek en begin weer vanaf 0. Door nieuwe hoekjes te creëren, voelt jouw interieur weer als nieuw. Een goedkopere make-over is er niet. Houd hiervoor een opruimronde en sla de trapkast, zolder of het schuurtje dan niet over.

Opruimen is niet het meest leuke onderdeel, maar daarna voelt het heerlijk! Alles is weer netjes en gesorteerd. Je kunt de dingen die je niet meer nodig hebt verkopen, weggeven of weggooien. Misschien herken je het wel dat je tijdens het opruimen ook items tegenkomt waarvan je het bestaan niet meer wist. Voelt het toch weer als nieuw 😉

Laat je inspireren tijdens een interieur brainstorm

Loop je vast met het inrichten van jouw interieur of wil je out-of-the-box ideeën? Tijdens een interieur brainstorm kom ik twee uur bij jou thuis langs en mag je me al jouw woonvragen stellen. Uiteraard neem ik mijn kleurwaaiers en stalen mee, zodat we direct keuzes kunnen maken. Zo kun jij snel doorpakken met jouw interieur.