DIYPuzzels verwerken in je interieur

Puzzels verwerken in je interieur

Toen de intelligente lockdown van Corona begon, bracht je de dagen grotendeels thuis door. Netflix begon al snel te vervelen. Puzzelen is ontspannend en een lekkere afwisseling voor het scherm. Ik besloot dan ook om een puzzel te bestellen. En niet zo maar een puzzel. Een puzzel die ik later zou kunnen inlijsten. 

Uren puzzelen en vervolgens de puzzel weer in een doos schuiven vind ik zonde van alle tijd. Daarom ging ik op zoek naar een mooie puzzel die past in mijn interieur. Het meisje met de parel vind ik een prachtig schilderij door het gebruik van de kleuren tegen een zwarte achtergrond. Ik bestelde dan ook een puzzel van dit schilderij. Die zwarte achtergrond heb ik overigens later vervloekt toen alle zwarte puzzelstukjes op elkaar leken. Maar: het resultaat is prachtig en ik heb de puzzel een mooie plek in mijn interieur gegeven!

Puzzel meisje met de parel
Puzzel ‘Meisje met de parel’ ingelijst
Amsterdamse grachtenpanden

Wat ik ook onwijs mooi vind, zijn de Amsterdamse grachtenpanden. De vorm van de huizen en de afwisseling (trapgevel, klokgevel, tuitgevel etc.) vind ik geweldig. Toen ik bij de HEMA deze puzzelbox zag liggen, moest die natuurlijk mee.  Uiteindelijk heb ik de puzzels op een kurken prikbord geplakt. Een super leuke DIY voor €15,- in totaal, en daarbij het plezier van het maken van de puzzels.

Puzzel grachtenpanden
Puzzel grachtenpanden Hema
Fotopuzzel

Ook leuk voor in je interieur – of om cadeau te geven – is een fotopuzzel. Het oogt iets authentieker en is voor kinderen extra bijzonder om te maken. Ik heb een fotopuzzel van mezelf als klein meisje. Fotopuzzels kun je heel eenvoudig laten maken. Google maar eens en je komt meerdere aanbieders tegen.

Fotopuzzel