VakantiewoningEen vakantiehuis in Nederland

Een vakantiehuis in Nederland

Nederland heeft zoveel mooie plekken. Dat realiseren we ons door de Corona crisis nog meer. Toen konden we niet ver van huis. Nu willen we niet ver van huis. Nederland is zeer geliefd voor een (lang) weekend weg of een weekje er tussenuit.

Als je in een vakantiewoning wilt investeren, is Nederland dus een zeer goed zoekgebied. Nederland heeft verschillende soorten gebieden. Van het strand tot de bossen en van het heuvellandschap in Zuid-Limburg tot de Waddeneilanden. Een klein land dat veel te bieden heeft. Naast Nederlanders die in eigen land op vakantie gaan, wordt Nederland ook vaak bezocht door Duitsers en Belgen.

Wat zijn de voordelen om juist in Nederland op zoek te gaan naar een vakantiewoning? We zetten er een aantal op een rijtje.

De reisafstand

Er zijn veel mensen die een weekend weg willen met weinig reistijd. Gewoon in de auto stappen en ongeveer een uur tot anderhalf uur rijden. Er even tussenuit gaan in Nederland is dan perfect. Je hoeft niet ver van huis te zijn om je in een compleet andere wereld te wanen. Jouw vakantiehuisje met een eyecatching interieur kan dat gevoel versterken.

Daarbij is het voor jou als verhuurder ook ideaal om een vakantiehuis in de buurt te hebben. Voor onderhoud of een check, kun je gemakkelijk even op en neer.

Sneller een interieur inrichten

Eerlijk is eerlijk. In het buitenland laten ze met het inrichten van het interieur wat steken vallen. Zuid-Europese landen hebben prachtige woningen, maar van het oubollige interieur wordt niemand blij. Vaak gaat er voor het interieur van een vakantiewoning in het buitenland van alles op transport vanuit Nederland. En dat kost extra tijd.

Hoe sneller jouw vakantiewoning klaar is voor de verhuur, des te beter. Een vakantiewoning in Nederland is daarom ideaal. Meubels en woonaccessoires kun je (tegen een kleine vergoeding) gemakkelijk laten thuisbezorgen bij het vakantiehuis.

Wet- en regelgeving

Als je in het buitenland gaat kopen, heb je te maken met andere regelgeving. Daar moet je je echt in verdiepen voordat je gaat zoeken. In verschillende landen in Europa kan een huis bij meerdere makelaars te koop staan (met zelfs andere verkoopprijzen!). Of je hebt een vergunning nodig om het huis te mogen kopen.

Een vakantiewoning kopen in Nederland is dan toch een stuk gemakkelijker. Natuurlijk is het belangrijk om je van tevoren goed in te lezen, maar de wet- en regelgeving is toch beter te overzien.

Jouw vakantiewoning inrichten

Heb je een vakantiewoning gevonden en ga je aan de slag met het interieur? Check het stappenplan voor de inrichting. In 5 stappen neem ik je mee van de wensen tot het interieurshoppen.

Hulp nodig? Geen probleem. Ik denk graag met je mee in een interieurplan voor jouw vakantiewoning.