VakantiewoningMust visit vakantiewoningen in Noord-Holland

Must visit vakantiewoningen in Noord-Holland

Ik overnacht graag op inspirerende plekken. Regelmatig zie ik op mijn Instagram feed prachtige vakantiewoningen voorbij komen waar ik het liefst vandaag nog naar vertrek. Met de mooiste interieurs of op een bijzondere plek. Ik deel mijn favorieten graag met je. Het zijn echt must visit vakantiewoningen.

Veel buitenlandse gasten starten hun bezoek in Nederland in onze hoofdstad. En bezoeken vanuit daar typische plekken in de omgeving. De Zaanse Schans, Volendam, de kaasmarkt in Alkmaar en de tulpenvelden. Noord-Holland heeft gewoon veel te bieden. Van het strand tot de stad tot natuurgebieden. Wil je ook eens een weekend doorbrengen in deze provincie? Dit is mijn top 10 lijst van must visit vakantiewoningen in Noord-Holland.

Suite-Suite in Zandvoort

Wauw, dit is echt een bijzondere plek! Het lijkt wel een luxe hotelkamer in een warm land. Maar niets is minder waar, want het staat ‘gewoon’ in Zandvoort. Dit beachy interieur vind je vlakbij het strand. Dat is heerlijk tijdens de warme lente- en zomerdagen! Maar ook in andere seizoenen is dit een heerlijke plek om te cocoonen na een strandwandeling.

Domaine Vivre in Heemstede

Deze unieke overnachtingsplek staat op mijn wensenlijstje. Het interieur heeft een minimalistische uitstraling, maar is ook onwijs sfeervol door de natuurlijke materialen en warme zandtinten. Kijk eens naar het prachtige hemelbed! Hier wil je toch een paar nachten slapen? Ze bieden ook proeverijen aan met (mousserende) wijnen. Nog een reden om een extra nachtje te boeken 😉

Zoomers aan zee in Castricum

Dit hotel bevindt zich rechtstreeks aan het strand. Het is een heerlijke plek voor een weekend weg. De hotelkamers zijn prachtig ingericht met een huiselijke touch. Leuk om te weten; de meeste woondecoratie in de hotelkamers is van het Nederlandse merk HKliving. In de winkel van het strandhotel scoor je deze stylingitems, waardoor je het vakantiegevoel letterlijk mee naar huis neemt. Naast het strandhotel en de winkel vind je er tussen maart en november ook het Paviljoen, waar je heerlijk kunt eten en borrelen.

Catch the Dunes in Schoorl

Vroeger heb ik heel wat vakanties in Schoorl doorgebracht. Het wordt hoog tijd om er eens terug te gaan en deze getaway te bezoeken. Een gezellige eethoek met een zitbank en prachtige grijsgroene keuken. Of wat dacht je van de woonkamer met een open haard voor de koudere avonden? De houten veranda is een heerlijke plek om de dag rustig te starten met een ontbijt of relaxed af te sluiten met een borrel.

Ory aan Zee in Egmond aan zee

Oké, dit is een beetje valsspelen. Ory aan Zee verhuurt namelijk drie vakantiehuisjes in Egmond aan zee: Beach Cottage (geschikt voor 4 personen) en Beach House en Duin Lodge (allebei voor 8 personen). De vakantiewoningen hebben één ding gemeen. Ze zijn namelijk prachtig ingericht. Met het lichte, beachy interieur kun je heerlijk genieten van de lente en zomer in Nederland.

Bergen 1928 in Bergen

Wil je een weekendje weg naar de knusse kustplaats Bergen? Naast het strand, de duinen en het bos staat Bergen ook bekend als kunstenaarsdorp. Er is daarom ook veel te zien op het gebied van kunst en cultuur. En dan boek je natuurlijk een overnachting in boutique hotel Bergen 1928. Een historisch pand met prachtig ingerichte kamers en appartementen. Al is mijn favoriet toch wel het Farm House. De kinderkamer compleet in het donkerblauw heeft zo’n magisch effect!

Strandplekje in Callantsoog

Een lichte basis met natuurlijke materialen en een toefje donkerblauw; dat is het kleurenpalet van vakantiehuis Strandplekje. Een gezellige plek voor een weekendje weg met het gezin. Het stapelbed voor de kinderen is met de vlaggetjes extra knus. En wat dacht je van die gezellige eethoek? Strandplekje ligt – zoals de naam al doet vermoeden – op wandelafstand van de zee. Binnen 10 minuten sta je op het strand van Callantsoog.

Het bos roept! in Slootdorp

Het bos roept! biedt een mix van kamperen, bijzondere accommodaties, bos en een watertje. Kortom; de plek om deze zomer naartoe te gaan. Van een prachtig ingerichte tipi-tent tot de leukste boshuisjes. Alle huisjes hebben een natuurlijke look met veel hout. Het interieur past dan ook perfect bij de omgeving. De kas is ook super knus ingericht. Dit is de plek waar je wat kunt eten, een spelletje kunt spelen of kunt lezen als het buiten niet zo’n mooi weer is.

Studio Koning in Haarlem

De vintage vondsten maken van Studio Koning een knusse plek om te overnachten. Door de lichte basis springen de interieurschatten er zelfs nog meer uit. Ik vind de keuken in Studio 2 echt te gek! De b&b ligt in hartje Haarlem. Ideaal als je het bruisende stadsleven wilt ervaren. Natuurlijk ben je vanaf Haarlem ook zo op het strand. En dat is nu precies wat je wilt op een mooie lente- of zomerdag.

Diva in de duinen in Callantsoog

Deze vakantiewoning heeft één kleur in de hoofdrol; groen! Het kleurenpalet van het interieur bestaat uit een ton-sur-ton van de mooiste groentinten. Door het rustgevende effect van deze kleur zal je in dit vakantiehuisje helemaal tot rust komen. Met een heerlijk grote tuin en een zeer uitgebreide keuken hoef je eigenlijk niet eens weg. Als je toch even weg wilt, wandel je zo naar het strand. Dit is dé plek voor een heerlijk weekend weg in eigen land!

Heb jij een tip voor een must visit vakantiewoning in Noord-Holland? Ik vind het super leuk als je het met me deelt! Wie weet ontdek ik zo weer een nieuwe favoriet 😉

Heb je een vakantiewoning en wil je het interieur vernieuwen? Ik denk graag met je mee! Bij een interieuradvies creëren we een Instagramproof interieur voor jouw vakantiehuis, waar gasten ook nog eens heerlijk verblijven.