VakantiewoningMust visit vakantiewoningen in Noord-Brabant

Must visit vakantiewoningen in Noord-Brabant

Ik overnacht graag op inspirerende plekken. Regelmatig zie ik prachtige vakantiewoningen waar ik het liefst vandaag nog naar vertrek. Met de mooiste interieurs of op een prachtige plek. Ik deel mijn favorieten graag met je. Het zijn must visit vakantiewoningen.

Deze keer blijf ik dichtbij huis en deel ik mijn 10 favoriete vakantiewoningen in Noord-Brabant. De meeste huisjes liggen zelfs – echt per toeval – bij mij om de hoek. De Maashorst is ook echt een prachtig natuurgebied en ligt vlakbij de bourgondische stad Den Bosch.

Brabants brughuisje in Rosmalen

Deze vakantiewoning vind ik echt een pareltje. Het is een prachtig ingericht huisje met een brugje naar de slaapkamer. Een super knusse en sfeervolle locatie om de hoek van Den Bosch. Het vakantiehuisje is volledig ingericht met tweedehands producten. De creatieve eigenaresse (Studio Philomena) weet de mooiste vondsten te scoren via Marktplaats en in kringlopen. Haar account is dan ook zeker het volgen waard, want ze deelt regelmatig haar Marktplaatsparels met je.

Buitenhuisje Wijdebloem in Schaijk

Dit is echt zo’n plek waar je niet meer weg wilt, omdat het er zo fijn is. Het Japandi interieur zorgt ervoor dat je vanaf moment één ontspant. Ook aan de kinderen is gedacht; een stapelbed met sterrenhemel en een knusse leeszolder. En deze vakantiewoning heeft zelfs een aparte werkkamer/yogaruimte. Alsof het interieur nog niet geweldig genoeg is, is er ook buiten aan alles gedacht. Met een heerlijke hottub, hangmat, verschillende zitjes, speelhuisje en trampoline.

Forest33 in Schijf

Forest33 is een prachtig jaren ‘30 woning midden in het bos. Het vakantiehuis heeft een super sfeervol interieur, waar je heerlijk kunt cocoonen. Maar voor de kinderen is de boomhut in de tuin the place to be. Sowieso is de tuin echt een heerlijke plek om te zijn. In de prachtige zitkuil met vuurschaal kun je lange avonden buiten zitten.

Tiny Hotel in Nistelrode

Deze vakantiewoning doet zijn naam eer aan. Het luxe gevoel van een hotel, maar ook de knusheid van een vakantiehuisje. Deze inrichting vind ik echt 10/10! Super sfeervol door het neutrale, warme kleurenpalet met als accentkleur mijn geliefde oranje. De twee huisjes (Farm house en Sheep house) staan op het erf van een ecologische boerderij en vlakbij natuurgebied De Maashorst. Een ding is zeker; hier kom je helemaal tot rust.

Huize Druivelaar in Breda

Een unieke locatie is dit zeker. Het is echt een verborgen parel, want vanaf straat zie je ‘m niet. Maar als je weet waar je moet zijn, ontdek je daar een authentieke druivenkas en grote stadstuin. Leuk detail van de tegels in de kas: het zijn authentieke Spaanse tegels die hiervoor in een kerk in Breda hebben gelegen. Dit soort details geeft de vakantiewoning extra charme.

Tukken op de Maashorst in Schaijk

Tukken op de Maashorst maakt een einde aan de saaie vakantiehuisjes. Deze vakantiewoning heeft kleur en meerdere patronen. Ik houd ervan! In de open wandkast staan allerlei pareltjes te shinen. Ja, ook meerdere pumps! En in de tuin staat een te gekke dome waarin je vanuit bed naar de sterren kan kijken. Anders dan thuis en daarom erg inspirerend. Een heerlijke plek voor een weekendje weg.

Het Bosstekje in Boekel

Dit boshuisje heeft een gezellig interieur met een mix van oud & nieuw. Kleurrijk, inspirerend en knus. Dat omschrijft het Bosstekje. Je verwacht dit interieur misschien niet meteen in een boshuisje, maar daarom vind ik het juist extra leuk. De grote wanddecoraties zijn de eyecatchers van het interieur. Gaaf om voor zo’n statement te kiezen!

Cabin ANNA in Schaijk

Wil je magisch overnachten? Dan heb ik dé tip voor je. Op Holenberg staan enkele Cabins ANNA. Een uniek vakantiehuis dat bestaat uit twee lagen die je open en dicht kunt schuiven. Je kunt hierdoor de cabin volledig aanpassen per moment van de dag. Deze vakantiewoning voelt daarom telkens aan als een nieuw huis. Super inspirerend! Cabins ANNA staan op Holenberg, aan de rand van de Maashorst.

Buitengoed de Bollen in Oirschot

Op Buitengoed de Bollen staan verschillende tinyhouses in de landelijke stijl. Dit is zo’n voorbeeld waarbij de omgeving en het interieur perfect op elkaar aansluiten. De landelijke stijl past gewoon bij het platteland. Een heerlijke spot om tot rust te komen, de omgeving te voet of per fiets te verkennen of een van de steden in de buurt op te zoeken.

Bij Lowieke in Zundert

Wat een gezellige bed & breakfast is dit. Het interieur is een geweldige mix tussen oud & nieuw. Je ziet dat het interieur met zorg is samengesteld. Een hartjes neon lamp gecombineerd met een platenspeler op een gepimpt IKEA kastje resulteert in een uniek en inspirerend hoekje. De b&b heeft drie kamers met elk een eigen sfeer. Welke kamer vind jij het mooist?

Heb jij een tip voor een must visit vakantiewoning? Ik vind het super leuk als je het met me deelt! Wie weet ontdek ik zo weer een nieuwe favoriet 😉

Heb je een vakantiewoning en wil je het interieur vernieuwen? Ik denk graag met je mee! Bij een interieuradvies creëren we een Instagramproof interieur voor jouw vakantiehuis, waar gasten ook nog eens heerlijk verblijven.