Vakantiewoning5 tips bij het kopen van een vakantiewoning
Vakantiewoning in de bossen

5 tips bij het kopen van een vakantiewoning

Ben je van plan om een vakantiewoning te kopen in Nederland? Met deze 5 tips start je jouw zoektocht.

Tip 1. Funda

Op Funda heb je een apart kopje ‘Reactie’ waar alle vakantiewoningen staan vermeld. Sla je zoekopdracht op, zodat je een melding krijgt als er een nieuwe vakantiewoning online komt die aan jouw wensen voldoet. Op die manier kun je er snel bij zijn.

Tip 2. Marktplaats

Ook op Marktplaats kun je op zoek gaan naar vakantiewoningen. Let er wel op dat het bij sommige vakantiewoningen alleen om de fysieke huisjes gaat en niet om de standplaats. Maak ook op Marktplaats een zoekopdracht aan met jouw wensen. Dan kun je iedere keer vrij snel het nieuwe aanbod checken.

Tip 3. Facebookgroepen

Er zijn op Facebook verschillende groepen waarin vakantiewoningen worden aangeboden. Meld je aan voor deze groepen en houd het aanbod in de gaten. Of plaats zelf een oproep met je wensen. Dit is een vrij laagdrempelige manier om met andere vakantiewoning eigenaren in contact te komen.

Tip 4. Makelaar voor vakantiewoningen

Een vakantiewoning kopen is toch anders dan een woonhuis. Een makelaar die gespecialiseerd is in vakantiewoningen kan je helpen bij alle zaken. Het kan je veel hoofdpijn voorkomen als je vooraf goed ingelicht wordt. Het kan daarbij interessant zijn om samen te gaan werken met een makelaar die de omgeving goed kent waarin jij je vakantiewoning zoekt.

Tip 5. Via-via

Vertel iedereen die het maar horen wil dat je op zoek bent naar een vakantiewoning. Er staan regelmatig vakantiewoningen in de stille verkoop. Een goede vriend van je oom zal maar net een vakantiehuis te koop hebben 😉 

Heb je een specifiek vakantiepark waar je graag een woning zou willen kopen? Ga dan eens langs en maak een praatje met de eigenaren of andere vakantiewoning eigenaren. Als je de gunfactor krijgt, bellen ze je misschien wel als er een vakantiehuisje in de verkoop gaat.

Maak een wensenlijstje voor jouw vakantiewoning

Het zoeken van een vakantiewoning gaat eenvoudiger als je vooraf jouw wensen in kaart hebt gebracht. Ga er eens een rustig moment voor zitten. Denk in ieder geval na over de volgende zaken: