TipsMijn favoriete woonprogramma’s en podcast tips over interieur

Mijn favoriete woonprogramma’s en podcast tips over interieur

Ben jij ook zo’n liefhebber van interieur en wonen? Je kijkt dan waarschijnlijk regelmatig naar het televisieprogramma vtwonen of Kopen zonder kijken. Maar er is zoveel meer te zien. Ik heb mijn favorieten voor je op een rijtje gezet. Van woonprogramma’s tot inspirerende podcast shows over interieur.

Blind gekocht

Waarschijnlijk heb je alle afleveringen van Kopen zonder kijken al gezien. Maar ken je de Belgische variant ook? In Blind gekocht gaat makelaar Bea samen met interieurarchitect Bart en Kelly op zoek naar het droomhuis voor hun kandidaten. Blind gekocht staat deels op Videoland, maar is volledig terug te kijken via het Belgische Goplay (account aanmaken, VPN inschakelen en je kunt alles bingen!).

Kleine sidenote: het is niet één aflevering per woning, maar er wordt geswitcht tussen de verschillende kandidaten. Het is even wennen, maar ik vond het lekker afwisselend.

Stijlcast podcast

Wil je up-to-date zijn van de laatste ontwikkelingen in de interieurwereld? Dan is deze podcast iets voor jou. Presentator Marjolein Dekkers brengt je in Stijlcast Insights wekelijks op de hoogte van het interieurnieuws. Een half uurtje dat altijd te snel voorbij gaat 😉 Al komt dat ook door de prettige stem van Marjolein.

De perfecte verbouwing

In het televisieprogramma De perfecte verbouwing lopen de bewoners al door hun verbouwde woning voordat er überhaupt is gestart met het slopen. Twee interieurarchitecten presenteren hun plan in virtual reality, waarna het winnende plan daadwerkelijk uitgevoerd wordt. Technische snufjes gecombineerd met interieur; ik vond het zeer inspirerend. De perfecte verbouwing kun je bekijken via Videoland.

Hotel Rules

Vijf koppels gaan elkaars hotel of B&B verbouwen in Hotel Rules. Als eigenaar geef je de verbouwing volledig uit handen en mag je alleen een korte wensenlijst delen, waarna ieder koppel een ruimte aanpakt. Aan het einde van de week krijgt iedere ruimte een cijfer van de B&B of hoteleigenaren. Hotel Rules is een variant op House Rules Holland.

Design Secrets

Wil je een kijkje in de keuken van een interieurdesigner? In Design Secrets worden toonaangevende designers gevolgd. Je ziet projecten van ze in binnen- en buitenland en hun bezoeken aan partners. Extra leuk: er wordt ook een tuinontwerper gevolgd, waarbij interieur en exterieur naadloos in elkaar overlopen.

De Interieur Club podcast

Als interieurprofessional luister ik graag naar De Interieur Club podcast. Experts uit het vak vertellen met enthousiasme over hun expertise. De onderwerpen zijn zeer divers en dat maakt de wekelijkse podcast een must follow.

Tiny house battle

Kleiner wonen daagt je uit om creatief met de ruimte om te gaan. In het programma Tiny house battle gaan twee teams de strijd aan om in een week (!) een tiny house te bouwen. Aan het einde van de week kiezen de opdrachtgevers de woning die zij het mooist en meest praktisch vinden. Het andere tiny house wordt verkocht. Ik vond het onwijs leuk om te zien hoe creatief de bouwers zijn. Via Videoland kun je de zeven afleveringen terugkijken.

De Designdroom

In Designdroom barst de strijd los tussen verschillende interieurstylisten. Echte woonsituaties worden in de studio nagebouwd, zodat iedere interieurstylist zijn of haar ontwerp tot leven kan brengen. De bewoners kiezen na afloop de winnaar en dat ontwerp wordt in hun eigen woning exact hetzelfde uitgevoerd. Het woonprogramma is een combinatie van DIY, interieurstyling en -ontwerp.

Ik ben benieuwd wat jouw favoriet is! Laat het me gerust weten via een DM op Instagram of stuur me een mailtje.