TipsDeze 5 stylingtips helpen je bij het inrichten van jouw interieur

Deze 5 stylingtips helpen je bij het inrichten van jouw interieur

Tijdens de make-over van jouw interieur moet je veel keuzes maken. Dit kan wel eens overweldigend aanvoelen. Je hebt geen idee waar je moet beginnen en doet eigenlijk maar wat. Met deze 5 stylingtips is het inrichten van jouw interieur al een stuk eenvoudiger.

1. Werk met verschillende hoogtes

Alles op één hoogte is wat saai, doordat je alles in een oogopslag ziet. Door met verschillende hoogtes te werken, creëer je een speels geheel. Je ontdekt als je dichterbij komt achter de hoge buffetkast nog een leuke fauteuil met een bijzettafeltje. Deze tip geldt overigens niet alleen voor meubels, maar ook voor de accessoires en verlichting. Een wandlamp op ooghoogte combineer je met een plafondlamp en een tafellamp op het lagere tv-meubel.

Er is een makkelijke truc om te checken of jouw interieur op iedere hoogte ‘goed gevuld’ is. Als je de ruimte horizontaal in drie zones zou verdelen, gebeurt er dan in iedere zone iets? Zo ontdek je waar je eventueel nog iets kunt toevoegen.

Foto 09-11-2022 11 52 26

2. Combineer rond en hoekig

Rechte lijnen in je interieur doorbreek je met ronde vormen. Deze combinatie is de gouden tip voor ieder interieur. De afwisseling van rond en hoekig maakt het interieurbeeld afwisselend. Je kunt natuurlijk ook naar een combinatie van deze vormen kijken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een deens ovale tafel? Hier wordt de ovale vorm gecombineerd met een strakker lijnenspel. Ook organische vormen zijn helemaal hot.

Foto 09-11-2022 11 49 08

3. Zet niet alles tegen de muur

We zijn geneigd om alle meubels tegen de muur te zetten, waardoor er midden in de ruimte een zee aan ruimte overblijft. Zonde! Plaats de bank juist midden in de ruimte, zodat je een knusse zithoek creëert én de ruimte beter benut. Je kunt dan zelfs achter de bank nog een dressoir neerzetten.

Vind je het lastig om zo’n indeling te maken? Maak een plattegrond van jouw kamer op schaal 1:50 (1 centimeter op papier is 50 cm in jouw interieur). Print de meubels op schaal 1:50 uit op 100%, knip de meubels uit en schuiven maar. Zo kom je tot out-of-the box indelingen.

4. Plaats accessoires in een oneven aantal

Symmetrie is voorspelbaar en daardoor kan het saai worden. Plaats accessoires daarom altijd in een oneven aantal. En vergeet tip 1 hierbij niet; speel ook met verschillende hoogtes. Met een hoge en lage kaarsenhouder én een middelhoog object creëer je een mooi hoekje.

Foto 09-11-2022 11 42 44

5. Neem afstand tijdens het stylen

‘’Mijn interieur stylen, dat kan ik niet. Ik heb daar geen gevoel voor.’’ Als je dit herkent, is mijn belangrijkste tip: probeer het gewoon! Zet alle accessoires die je hebt op één plek in de ruimte en ga vervolgens per hoekje aan de slag. Kijk tussendoor even van een afstandje naar jouw creatie en schuif net zo lang tot het plaatje goed aanvoelt. Het stylen van jouw interieur is proberen, schuiven, wegpakken, toevoegen, wisselen en nog meer schuiven.

Kom je er ondanks deze 5 stylingtips niet uit? Geen probleem! Ik help je graag met het inrichten van jouw interieur.