TipsWaarom een interieurontwerper inschakelen?
Plattegrond getekend op de iPad

Waarom een interieurontwerper inschakelen?

Als je gaat verhuizen of verbouwen, ben je waarschijnlijk druk bezig met jouw nieuwe interieur. Moeten er muren verplaatst of doorgebroken worden? Waar komen welke meubels? Welke meubels moeten vervangen worden? En welke kleur komt er op de wand? Er komen veel vragen op je af waar je over na moet denken. Vragen waar je niet iedere dag bij stilstaat, maar die wel grote invloed hebben op jouw woongeluk.

Ga je zelf alle plannen uitdenken of schakel je een interieurontwerper in? In dit blog geef ik 5 redenen waarom het handig is om een interieurontwerper in te schakelen.

1. Kennis van zaken

Een verbouwing of verhuizing doe je niet ieder jaar. Tenminste de meeste mensen niet. Veel zaken die bij een nieuw interieur komen kijken, zijn daarom nieuw voor je. Je hebt er nooit bij stilgestaan dat je dat allemaal moet beslissen. Een interieurontwerper heeft kennis van zaken en neemt je mee in het proces. Samen maak je alle keuzes die bij een nieuw interieur komen kijken. Een interieurontwerper adviseert je hierbij op basis van jouw woonstijl en/of de stijl van het huis.

2. Tijd en geld besparen

Heb je er weleens bij stilgestaan dat je met een interieurplan miskopen voorkomt? Zeker als de interieurontwerper een meubelplan uitwerkt. Het meubel past dan goed in de ruimte én het past perfect bij de sfeer van jouw interieur. Dit bespaart tijd en geld. Je hoeft niet meer eindeloos door de meubelboulevard te lopen.

3. Out-of-the-box ideeën

Bij het inrichten van jouw nieuwe interieur, kom je snel op de standaard oplossingen uit. Je kunt jouw woonkamer in je hoofd niet anders inrichten of je houdt vast aan de indeling van de vorige bewoners. Dat is niet gek. Maar een interieurontwerper gaat een stapje verder. Zij ziet de ruimte als een leeg canvas en gaat aan de hand van jouw woonwensen op zoek naar een passend interieurontwerp. En dat is soms anders dan anders. Een out-of-the-box indeling of maatwerk oplossing.

4. Minder kopzorgen

Eerlijk is eerlijk; een verbouwing of verhuizing geeft stress. Het kan dan net te veel zijn als je óók nog na moet denken over de perfecte indeling of alle materialen op elkaar moet afstemmen. Een interieurontwerper neemt dit gedeelte van je over. Dat geeft rust en zorgt ervoor dat jij je kunt richten op de 1001 andere dingen die geregeld moeten worden.

5. Een totaalplan

Bij het inrichten van het interieur maak je keuzes op gevoel. Je kiest wat je mooi vindt, maar passen alle keuzes ook bij elkaar? Een interieurontwerper werkt altijd vanuit het totaalplaatje (moodboard). Op die manier past alles bij elkaar of versterkt het elkaar zelfs. Zo wordt jouw interieur een geheel.

Ben je er na het lezen van dit blog van overtuigd dat je een interieurontwerper nodig hebt? Ik help je graag. Laten we een vrijblijvende kennismaking plannen om de mogelijkheden te bespreken.

Benieuwd hoe het proces van een interieurplan er uit ziet? In dit blog neem ik je mee in het stappenplan.