TipsStappenplan interieurplan
Header foto interieurplan

Stappenplan interieurplan

Heb jij gekozen voor het interieurplan? Dan heb jij binnenkort hét handboek voor jouw nieuwe interieur in handen. Een document met alle gemaakte interieurkeuzes, zodat je tijdens de verbouwing of het klussen alles eenvoudig kan terugvinden.

Een interieurplan is super persoonlijk. Jouw feedback is daarom onmisbaar. Bij het tot stand komen van het interieurplan doorlopen we een aantal stappen, zodat we op verschillende momenten samen naar het plan kunnen kijken. Benieuwd hoe het stappenplan van een interieurplan er uit ziet? Lees snel verder.

Stap 1. Kennismakingsgesprek bij jou thuis

Heb je een interieurplan aangevraagd? Dan plannen we een kennismakingsgesprek bij jou thuis. Tijdens het gesprek bekijken we de ruimte(s) en bespreken we jouw woonwensen. Om tijdens het gesprek een goed beeld te krijgen van jouw woonvraag, vraag ik je om twee dingen voor te bereiden:

  • Plattegrond van de ruimte: meet de ruimte op en noteer de afmetingen bij de plattegrond. Dit mag ook een schets van de ruimte zijn.
  • Inspiratiebeelden: verzamel afbeeldingen van interieurelementen die je mooi vindt. Doe het op de manier die bij jou past: knippen en plakken, een Pinterest-bord of foto’s bij elkaar in Word. Woon je samen? Maak dan allebei afzonderlijk een moodboard.
Tip voor het maken van een moodboard

Kun jij urenlang verdwalen in Pinterest? Zet dan een timer en geef je jezelf één uur de tijd om alle beelden te verzamelen. Klinkt onmogelijk, maar werkt echt!

Stap 2. Je ontvangt een offerte

Na het kennismakingsgesprek heb ik een goed beeld van jouw exacte woonvraag en de omvang van het project. Ik mail je een offerte op maat.

Stap 3. Aan de slag met het voorlopig ontwerp

Als de offerte akkoord is, ga ik aan de slag met het voorlopig ontwerp. Dit kun je zien als de eerste fase van het interieurplan. Het is afhankelijk van jouw woonvraag wat er in het voorlopig ontwerp wordt uitgewerkt. Dit beschrijf ik altijd in de offerte. Vaak komen het moodboard en indelingsvoorstel (plattegrond) aan bod in het voorlopig ontwerp.

Stap 4. Feedbackmoment tijdens de tussenpresentatie

Samen bekijken we het voorlopig ontwerp. Dit kan via een telefoon- of videogesprek, maar ook bij jou thuis. Vaak komen in dit gesprek al wat feedbackpunten naar voren, maar ik vraag je ook altijd om de presentatie even te laten bezinken.

Stap 5. Het definitieve ontwerp

Met de feedback op het voorlopig ontwerp kan ik aan de slag met het definitieve ontwerp. Hierin worden alle onderdelen – zoals benoemd in de offerte – verder uitgewerkt. De spreekwoordelijke puntjes op de i.

Stap 6. Eindpresentatie bij jou thuis

Ik presenteer het interieurplan bij jou thuis. We lopen letterlijk door de ruimte heen, waarbij ik mijn keuzes kan toelichten. Ook heb ik stalen bij me, zodat je de materialen en kleuren kunt bekijken en voelen. Deze stalen laat ik na de presentatie bij jou achter. Daarnaast ontvang je de eindpresentatie per e-mail. Je kunt het document er dan altijd nog eens bij pakken.

Hoe zo’n eindpresentatie er uit ziet? Zie hier enkele voorbeelden uit mijn portfolio:

Stap 7. Tijd om te klussen of verbouwen

Je kunt nu aan de slag met het interieurplan. Het  nieuwe interieur komt daadwerkelijk tot leven. Natuurlijk ben ik heel nieuwsgierig naar het eindresultaat. Stuur je me een paar foto’s? Dat vind ik leuk 😉

Twijfel je of een interieurplan bij jouw woonvraag past? Lees mijn blog waarom je een interieurontwerper moet inschakelen. Maar je mag me natuurlijk ook altijd bellen of mailen. Dan bespreken we de mogelijkheden.