Mijn huisToilet make-over
Make-over muur blauw verven

Toilet make-over

In mijn huis zit een prima toilet. Grijze vloertegels, witte muurtegels tot ongeveer 1,5 meter hoog en daarboven wit gepleisterde muren. Vrij standaard en daardoor een beetje saai. Omdat ik in een huurhuis woon, ga ik geen grote veranderingen aanbrengen. Om het toilet toch iets meer van mezelf te maken, ging ik op zoek naar inspiratie. Pinterest staat vol met leuke ideeën voor een eenvoudige toilet make-over. Het schilderen van de muren doet al heel veel voor de uitstraling.

Toilet inspiratie Pinterest
Foto van Pinterest

Deze foto vormde het startpunt. De witte tegels in combinatie met donkerblauwe wanden geven de toilet een stijlvolle uitstraling en het is anders dan anders. Op mijn slaapkamer heb ik een donkerblauwe wand en ik had nog wat muurverf over. Ik besloot om het gewoon te gaan proberen. Als het te donker zou zijn, hebben de muren zo weer een nieuwe kleur.

Schilderen

Het schilderen viel een beetje tegen.. De muren zijn ruw en dat maakt het verven iets intensiever – zelfs met een verfroller voor ruwe wanden. Gelukkig is de ruimte niet groot (daardoor soms wel passen en meten met de trap) en hadden de muren binnen een paar uur een nieuwe kleur.

Eindresultaat

Ik ben super blij met het eindresultaat! De toilet voelt minder kil aan en heeft een stijlvolle uitstraling gekregen. Het donkerblauw in combinatie met de witte tegels heeft goed uitgepakt! Het is wel een stuk donkerder geworden, maar dat vind ik in een ruimte als de toilet niet erg.

Toilet make-over detail
Toilet make-over
Toilet make-over detail