OverigKleuradvies werk- en logeerkamer
Kleuren- en materialenplan logeer- en werkkamer

Kleuradvies werk- en logeerkamer

Je zult het vast herkennen: door Corona kreeg de logeerkamer opeens een dubbele functie. Er moest ook een bureau bij komen. En waarom zou je dan niet meteen een nieuwe kleur kiezen voor de wanden? Het voelt daardoor direct als een andere kamer en je hebt meteen een mooie achtergrond voor alle online vergaderingen 😉 Voor deze werk- en logeerkamer mocht ik een kleuradvies uitwerken.

Van moodboard naar kleuren

Een kleuradvies begint altijd met een moodboard. Door het kennismakingsgesprek en de aangeleverde inspiratie beelden krijg ik een goed beeld van de wensen voor de ruimte. Dat vertaal ik naar een moodboard. Het moodboard weergeeft de gewenste sfeer van de ruimte.

In dit moodboard komen de kleuren van de herfst en het Italiaanse platteland naar voren. In de werk- en logeerkamer is dan ook gekozen voor warme kleuren. Om de ruimte om te toveren tot een inspirerende werkkamer en een rustgevende logeerkamer is het belangrijk om een rustige basis neer te zetten. Er ligt een houten vloer in een warme kleur. De basiskleur RAL9010 wordt gecombineerd met Flexa Brave Ground. Brave Ground heeft afhankelijk van de lichtinval een beige kleur met een groene ondertoon. In de kamer bevindt zich ook het rookkanaal van de open haard op de begane grond. Met de kleur Flexa Daring Sienna springt de schoorsteen er echt uit.

Om de kamer iets meer pit te geven, is bij het bureau een kleurvlak met Flexa Daring Sienna de hoek om geschilderd. Hierdoor kader je de werkplek en creëer je een mooie achtergrond voor wanddecoratie boven het bureau. Dat prikkelt en inspireert. Bovendien komt de kleur van de schoorsteen terug op een andere plek in de ruimte. Zo ontstaat er eenheid en rust.

Het resultaat

En nu zijn jullie natuurlijk benieuwd naar het resultaat. Een middag schilderen gaf de kamer een heuse metamorfose. Helaas hebben we geen voor-foto’s, maar op de foto’s van het resultaat zie je het kleuradvies tot leven komen.