TipsDo’s & don’ts voor een nieuwbouwwoning
Nieuwbouwwoning casco

Do’s & don’ts voor een nieuwbouwwoning

‘’Ik woon liever niet in een nieuwbouwwoning. Dat is zo kil’’. Ik hoor het regelmatig. Oké een nieuwbouw heeft geen authentieke elementen en het huis ‘leeft’ nog niet, maar het biedt ook een blanco canvas waar jij helemaal los kunt gaan. Met deze 5 tips geef jij jouw nieuwbouwhuis een sfeervolle look.

DO: voeg natuurlijke materialen toe

De basis van jouw nieuwbouwwoning bestaat voornamelijk uit beton en pleisterwerk. Natuurlijke materialen voegen direct sfeer toe aan de spiksplinternieuwe basis. Denk aan materialen zoals hout, wol, jute, rotan of katoen.

DON’T: witte muren in jouw interieur

We zijn snel geneigd om onze nieuwe woning volledig te verven in een witte kleur, zoals RAL 9010 of RAL 9016. Doe dit niet! De witte muren zorgen juist voor een kille uitstraling. Ga liever voor een neutrale kleur die niet 100% wit is, zoals een lichtgroene kleur of een zandkleur. Zelfs deze kleine hoeveelheid kleur geeft jouw interieur al meer sfeer.

DO: stijlelementen toevoegen

Wat er niet is, kun je toevoegen. Houd je van de klassieke woonstijl? Door het toevoegen van stijlelementen krijgt jouw woning een totaal andere look. Voeg sierlijsten toe op de wanden, kies plinten met een afgewerkte rand (kraal) en vervang de binnendeuren voor mooie paneeldeuren. Meer sfeer in jouw nieuwbouwhuis? Check!

DON’T: alleen harde materialen gebruiken

Een leeg huis galmt enorm. Gebruik je alleen harde materialen? Dan blijft de echo aanwezig in jouw nieuwbouwhuis. Dit zorgt er ook voor dat je interieur minder gezellig aanvoelt. Voeg daarom naast harde materialen, ook zachte materialen toe aan jouw woning. Denk daarbij aan een wollen vloerkleed, linnen gordijnen of een katoenen wandkleed.

Harde en zachte materialen; zegt het jou niks? Hieronder enkele voorbeelden:

Harde materialen
Zachte materialen
DO: maak jouw interieur persoonlijk

Een interieur kan niet kil aanvoelen als je persoonlijke items toevoegt. Je hebt vast door de jaren heen allerlei spullen verzamelt met een verhaal. Combineer het kastje van je oma met een nieuwe lamp en geef herinneringen zoals souvenirs en foto’s een prominent plekje in jouw interieur.  Maak er een persoonlijke mix van. Dit geeft jou het echte thuisgevoel.

Hulp nodig bij het inrichten van jouw nieuwbouwwoning?

Vind je het ondanks deze tips lastig om jouw nieuwbouwwoning sfeervol in te richten? Ik help je graag met een persoonlijk interieurplan. Een plan dat aansluit bij hoe jij wilt wonen én waar jouw huis om vraagt. Nieuwbouw = kil? Echt niet!