VakantiewoningInterieur checklist voor de aankoop van een vakantiewoning

Interieur checklist voor de aankoop van een vakantiewoning

Ben je op zoek naar een vakantiewoning voor de verhuur? Dan bekijk je de woning met een bepaalde blik. Je kijkt naast de staat van de woning ook naar de recreatiemogelijkheden in de omgeving, de faciliteiten en regels van het vakantiepark en het mogelijke rendement.

Maar het is ook goed om de vakantiewoning alvast met de interieurbril te bekijken, zodat je straks een mooi vakantiehuisje hebt die zichzelf terugverdient. Omdat iedereen in deze hotspot wil overnachten.

Deze interieur checklist helpt jou tijdens het aankoopproces van een vakantiewoning:

✓ Bekijk de woning vanuit jouw doelgroep

Aan welke doelgroep ga jij de vakantiewoning verhuren? Houd deze doelgroep tijdens de bezichtiging in gedachte. Een gezin is niet blij met een open trap en wordt blij van een speelhoekje in de woonkamer. Kijk hierbij vooral naar de grote lijnen van het interieur.

✓ Laat de huidige indeling los

De huidige eigenaren hebben de woning met een bepaald idee ingericht, maar dat is misschien (voor jouw doelgroep) niet de meest logische indeling. Bekijk de mogelijkheden van de ruimte. Staat er een zithoek voor de openslaande deuren naar de tuin? Kijk eens of je hier een ronde eettafel kunt plaatsen en de zithoek naar de andere kant van de ruimte kunt verplaatsen.

✓ Wat maakt dit huis uniek?

Gasten willen graag overnachten op een bijzondere plek. Als je dit sterk neerzet, dan springt jouw vakantiehuis er tussenuit. De woning kan van zichzelf al bijzonder zijn, maar je kunt ook met het interieur een statement maken. Denk daarbij aan een tof behang of een muurschildering, maar ook aan een maatwerk meubel of een schommel in de woonkamer. Waarom niet? 😉

✓ Is de ruimte multifunctioneel?

Bekijk of de ruimtes geschikt zijn voor meerdere functies (eten, lezen, spelletjes spelen, televisie kijken, luieren, werken, etc.). Als de ruimte multifunctioneel is, wordt de vakantiewoning extra aantrekkelijk.

Een vakantiewoning hoeft niet groot te zijn om er verschillende zithoekjes te creëren. Denk bijvoorbeeld aan een diepe vensterbank, schommelstoel, sidetable met poef, daybed of compacte fauteuil. Of kun je in de slaapkamer een apart hoekje creëren om rustig te lezen en/of te werken?

✓ Neem de tuin mee in je interieurplan

Tijdens een weekend weg zijn we het liefst veel buiten. Betrek de buitenruimte daarom bij het interieur van jouw vakantiewoning. Kijk ook in de tuin naar de mogelijkheden van verschillende zitplekken en het doortrekken van het materiaal- en kleurgebruik.

Heb je hulp nodig bij het inrichten van jouw vakantiewoning? Ik help je graag! Met een interieurplan of interieur brainstorm bedenken we de gaafste ideeën voor jouw vakantiehuis.