TipsWereldse interieurinspiratie

Wereldse interieurinspiratie

Als ik op vakantie ga, raak ik vaak geïnspireerd door de interieurs. Het is toch anders dan thuis en dat prikkelt mijn creativiteit. Natuurlijk kun je deze interieurinspiratie ook meenemen naar huis. De interieurs op jouw vakantiebestemming dienen dan als inspiratiebron voor jouw eigen interieur.

Laten we alvast vanuit ons kikkerlandje een portie interieurinspiratie tot ons nemen. Een rondje om de wereld met wereldse interieurinspiratie.

Ibiza

Het Ibiza interieur laat zich het best omschrijven als de bohemian woonstijl. Dat is ook niet gek, want in de jaren ‘60 was de bohemian stijl al geliefd bij de hippies op het eiland. De interieurs kenmerken zich door natuurlijke materialen zoals hout, riet en rotan. Maar ook zie je veel neutrale, lichte kleuren met soms een accentkleur. Een ding is zeker; met de Ibiza stijl haal je de zomer in huis.

Wereldse interieurinspiratie uit Ibiza
Marokko

Met de Marokkaanse interieurs halen we ook het zonnetje in huis. Toch is deze woonstijl veel kleurrijker dan de Ibiza interieurstijl. Van warme aardetinten tot felle kleuren; de Marokkaanse interieurs bestaan uit een combinatie van deze kleuren. Waar je een interieur uit Marokko sowieso aan kunt herkennen? De zelliges tegels en de berber vloerkleden en poefs. Dat hoort gewoon bij Marokko.

De stad Marakkesh staat bekend om de souks met oneindig veel kraampjes. Dit is dan ook dé plek om een leuke souvenir voor thuis te scoren. Denk aan mooie borden en schalen, tapijten, kussens of woondecoratie. Zo denk je dagelijks nog eens terug aan je vakantie in Marokko.

Wereldse interieurinspiratie uit Marokko
Scandinavië

De Scandinavische interieurs kenmerken zich door een sobere, natuurlijk look. Je ziet in deze interieurs veel lichte kleuren die de natuurlijke lichtinval versterken. Ook blank hout en strakke lijnen zijn kenmerkend. Veel designklassiekers komen uit Scandinavië, maar houd ook zeker het huidige Scandinavische design in de gaten.

Ik ga graag een keer naar de 3daysofdesign in Kopenhagen. De stad staat dan helemaal in het teken van Deens (en Scandinavisch) design. Het evenement vindt ieder jaar in juni plaats.

Wereldse interieurinspiratie uit Scandinavië
Afrika

De Afrikaanse interieurstijl heeft een kleurenpalet van bruine aardetinten aangevuld met kleuren als okergeel en verschillende roodtinten. Ook zijn de zwart-wit patronen typisch Afrikaans. Dit in combinatie met kleurrijke patronen, natuurlijke materialen als ruw hout, rotan en riet en subtiel gebruik van dierenprints. In Afrika zijn er veel lokale ambachten en religies met bijbehorende items zoals de Juju hoeden met veren en houten maskers. Dit maakt de styling van jouw interieur compleet.

Wereldse interieurinspiratie uit Afrika
Mexico

Zeg je Mexico, dan zeg je kleur. Niet alleen de traditionele kledingstijl is kleurrijk. Ook de interieurs bestaan voornamelijk uit felle kleuren. Liefst met elkaar gecombineerd. Color blocking passen de Mexicanen al jaren toe. Ze zijn niet bang om gewaagde keuzes te maken. Dat vind ik inspirerend, ook al zou ik het niet een-op-een toepassen in mijn interieurontwerpen.

Naast kleurrijke interieurs zijn ook cactussen kenmerkend voor Mexico. Plaats een grote cactus in je interieur of zet een paar cactussen bij elkaar om het gevoel van Mexico in huis te halen. Liefst in aardewerken potten voor de complete Mexicaanse sfeer.

Wereldse interieurinspiratie uit Mexico
Frankrijk

De landelijke stijl komt nog steeds goed naar voren op het Franse platteland. Terwijl in het Franse stadsleven eerder klassieke elementen de hoofdrol spelen. Beide stijlen hebben een bepaalde charme die we weten te waarderen. Denk daarbij aan sierlijsten op de wand en het plafond, linnen stoffen, houten shutters, vouwgordijnen en vloertegels in een blokpatroon.

Frankrijk is natuurlijk ook het land van de brocante. Er zijn veel interieurschatten te vinden onder een laagje stof. Wil jij meubels of woondecoratie met een verhaal in jouw interieur? Struin dan eens over een Franse brocantemarkt. Je komt gegarandeerd thuis met een uniek item.

Wereldse interieurinspiratie uit Frankrijk
Bali

De interieurs op Bali lijken wel op die uit Ibiza. Beide stijlen zijn afkomstig van de bohemian woonstijl. Dat is de verbindende factor. Ook in Bali wordt veel gebruikgemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, rotan en riet in combinatie met lichte, neutrale kleuren. Als je toch verschillen kunt opnoemen, zit het ‘m voornamelijk in de warmere naturellen en het gebruik van tropische planten. Het klimaat in Bali leent zich er perfect voor om het hele jaar door binnen en buiten te zien als één ruimte.

Wereldse interieurinspiratie uit Bali
De wereldse interieurinspiratie vertalen naar jouw interieur

Ik laat me graag inspireren door interieurs in het buitenland. Het kleurgebruik en de mix van patronen pas ik ook graag toe in mijn interieuradviezen. Zo haal je het vakantiegevoel naar jouw eigen interieur.

Kom je er niet uit bij het samenstellen van het interieur van jouw (vakantie)woning? Ik help je graag bij het creëren van je droominterieur.