TipsVan kleurenpalet tot moodboard: terracotta
Kleurenpalet moodboard terracotta

Van kleurenpalet tot moodboard: terracotta

Het liefst maak ik de hele dag kleurencombinaties. Daarom deel ik mijn favoriete kleurenpaletten met je. Ik vertaal het kleurenpalet vervolgens naar een moodboard voor een ruimte in huis. Op die manier kun je de kleurencombinatie direct toepassen in jouw interieur. Dit keer met mijn lievelingskleur terracotta in de hoofdrol.

Mijn liefde voor oranje is een blijvertje. De kleur is warm, vrolijk en makkelijk te combineren met andere kleuren. Combineer terracotta met kleuren als goudgeel, oudroze en dieppaars voor een warm kleurenpalet. Maar het is ook prachtig om een contrast te creëren. Wat dacht je bijvoorbeeld van terracotta met diepblauw?

Kleurenpalet terracotta
Kleurenpalet

Bij het samenstellen van het kleurenpalet was het dieporanje het uitgangspunt. Dit warme kleurenpalet vulde ik aan met een basistint met een warme ondertoon (beige/zandkleur). Deze basiskleur komt ook weer terug in de aders van de keramiek. De vrolijke berber print geeft het totaalplaatje extra pit.

Als tegenhanger van het dieporanje voegde ik een vleugje goudgeel en goud toe. Ook warme kleuren, maar vergeleken met het diep terracotta geeft het ook een frisse touch.

Het toevoegen van hout (met reliëf) is altijd een goed idee. Het geribbelde hout zie je tegenwoordig steeds vaker terugkomen in (keuken)kasten. De textuur geeft het kleurenpalet een extra dimensie.

Woonkamer inspiratie

Het inrichten van de woonkamer start met de terracotta hoekbank. In de ronde salontafel komt zowel het natuursteen (travertin in dit geval) als het geribbelde hout terug. Het gouden behang komt achter de bank en wordt gecombineerd met een beige muurverf. In het wollen vloerkleed zie je zowel de basiskleur als het goudgeel terug.Het berber sierkussen maakt het plaatje voor de woonkamer compleet. Wat vind jij van deze woonkamerinspiratie?

Moodbaord woonkamer - kleurenpalet terracotta
Shop alle items voor de woonkamer:
Badkamer inspiratie

Het badkamermeubel is samengesteld met een houten geribbeld onderkastje, een keramieken blad en een messing kraan.

De natte gedeeltes worden volledig betegeld. In de rest van de badkamers komen beige tegels tot een hoogte van ongeveer 140 cm. Daarboven schilderen we de muren én het plafond in een terracotta kleur. Dit geeft de badkamer een warme uitstraling. Neem in de badkamer altijd een muurverf die waterproof is. Zo blijven jouw geschilderde muren mooi.

De goudgele kleur komt terug in de badhanddoeken en we voegen een badmat in warme kleuren toe voor extra warmte aan je voeten.

Shop alle items voor de badkamer:
Moodbaord badkamer - kleurenpalet terracotta
Slaapkamer inspiratie

De basiskleur van de slaapkamer is een tijdloze beige tint. Van deze goede basis heb je jarenlang plezier, omdat je nog alle kanten op kunt. Het terracotta bed geeft de slaapkamer al extra warmte. Het messing bijzettafeltje zorgt ook voor een warme uitstraling en is perfect te gebruiken als nachtkastje.

Door een (kleine) dressoir in de slaapkamer te plaatsen, creëer je opbergruimte én een plek voor jouw styling. Daar scoor je dus dubbele punten mee. Het geribbelde hout en de ronde schuifdeurtjes geven het dressoir een retro look. Het marmer zie je terug in het fotolijstje op het dressoir. De goudgele gordijnen en de hanger met gekleurde flosjes maken de styling van de slaapkamer compleet.

Shop alle items voor de slaapkamer:
Moodbaord slaapkamer - kleurenpalet terracotta
Interieuradvies voor jouw interieur

Heb je na deze shoptips de smaak te pakken en wil je jouw interieur een complete make-over geven? Altijd een goed idee 😉 Krijg jij keuzestress door de vele interieurkeuzes? Ik help je graag met een interieuradvies.

* Dit is een Affiliate link. Koop je iets via deze link, dan ontvang ik een kleine vergoeding. Jij betaalt hier niets extra’s voor.