TipsWaarom ik mijn plattegronden op de iPad teken
Interieurtekenen op de iPad

Waarom ik mijn plattegronden op de iPad teken

Het uitwerken van plattegronden kan via allerlei programma’s, maar ook handmatig tekenen is nog steeds erg geliefd. Ik ben fan van de gecombineerde versie: ik teken op de iPad. Het handmatig tekenen werkt voor mij het fijnst. Dit combineer ik met de voordelen van de digitale wereld. Lees snel verder waarom ik fan ben van het interieurtekenen op de iPad.

Het gemak van handmatig tekenen

Het schetsen van een bank gaat me een stuk beter af met een pen dan met allerlei instellingen via een computerprogramma. Je hoeft er simpelweg minder over na te denken en het gaat meer intuïtief. Nog een voordeel: op de details kun je inzoomen, waardoor het tekenen een stuk gemakkelijker gaat.

Bij het tekenen op de iPad gebruik ik in plaats van een pen of potlood het iPencil. Het voelt dus bijna hetzelfde als handmatig tekenen. Het papier wordt vervangen door het tekenprogramma Sketchbook op de iPad.

Plattegrond tekenen op de iPad
Onderdelen interieurplan
Eenvoudig aanpassingen doorvoeren

Waar je bij handmatig tekenen het papier kunt weggooien na een fout of aanpassing, kun je bij interieurtekenen op de iPad het bestand eenvoudig aanpassen. De hoekbank verschuift naar de andere wand? Geregeld met een paar klikken! Toch een Hongaarse punt in plaats van een visgraatvloer? Zo gedaan! Wordt de walnoten salontafel vervangen voor een eiken variant? Geen probleem. Dit is écht een groot voordeel van tekenen op de iPad.

Werken vanuit mijn bibliotheek

Om tijd te besparen heb ik verschillende ‘basis meubels’ alvast een keer getekend. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een eenpersoonsbed, pannenkoekenplant of ronde salontafel. Ik hoef deze meubels maar één keer te tekenen en kan ze vervolgens vanuit mijn bibliotheek in de plattegrond plakken. Dit scheelt onwijs veel tijd!

Plattegrond - bungalow vakantiepark
Eigen manier van presenteren

Het handmatig tekenen vind ik zelf een stuk persoonlijker dan een uitdraai van een digitaal tekenprogramma. Er zit toch net wat meer leven in, omdat het allemaal niet 100% perfect is. Ik heb inmiddels mijn eigen stijl gecreëerd in het tekenen op de iPad. Het voordeel ten opzichte van handmatig tekenen, is dat de kwaliteit van een digitale tekening perfect blijft. De kleuren veranderen niet, geen kreukels in het papier en niets vervaagt na verloop van tijd.

Tekenen met plezier

Misschien vind ik dit nog wel het belangrijkst: ik vind het interieurtekenen erg leuk om te doen! Je kunt het zelfs zien als een gezonde verslaving 😉 Ofja, voor de schermtijd is het misschien niet de beste keuze. Het tekenen op de iPad voelt voor mij zo natuurlijk dat ik het onwijs leuk vind om mijn ideeën verder uit te werken in de plattegrond op de iPad. En ik ervaar niet de struggles van het handmatig tekenen, zoals een vlek op mijn tekening of een foutje wat niet meer te herstellen is.

Tessa Pellemans (Tesaas) is de koningin van het interieurtekenen op de iPad. Ze ontwikkelde zelfs de allereerste cursus. Bij haar heb ik dan ook een online cursus gevolgd om de kneepjes van het vak snel te leren. Super leerzaam en haar enthousiasme werkt zeer aanstekelijk! Wil je ook met het interieurtekenen op de Ipad aan de slag? Check dan zeker haar website.

* Dit is een Affiliate link. Koop je iets via deze link, dan ontvang ik een kleine vergoeding. Jij betaalt hier niets extra’s voor.